Як додати когось у свій список обмежених доступів у Facebook

Вся ідея соціальних медіа – це перше слово, соціальні. Щоб зустрітися з наявними друзями, познайомитися з новими та дізнатися більше про людей загалом. Завжди є один друг, який постійно засипає вас запитами, коментує кожну вашу публікацію чи оновлення, надсилає вам запрошення зіграти в будь-яку гру, в яку вони грають, або посилає на кепські пропозиції. Якщо ви знаєте когось такого, можливо, вам захочеться дізнатися, як додати когось до свого списку обмежень у Facebook.

Як додати когось у свій список обмежених доступів Facebook

Список обмеженого доступу Facebook

Отже, що таке список обмеженого доступу Facebook і що він може зробити для вас? Як згадувалося вище, у всіх нас є друзі у Facebook, які більше знайомі, ніж друзі, і яких ми не хочемо знати чи не мати можливості коментувати кожну нашу дію у Facebook. Ось тут і з’являється обмежений список.

Наприклад, коли ви просите своїх друзів не ділитися своїм місцем перебування, новим хобі чи роботою з колишнім, або коли ви не хочете розлучитися зі своїм босом, але не хочете, щоб вони знали про все, що відбувається у вашому житті. Саме тоді вступає в дію обмежений список.

Ось як додати когось до вашого списку обмежень у Facebook.

  1. Відкрийте Facebook і увійдіть.
  2. Виберіть друга, якого хочете додати до списку, і перейдіть на сторінку його профілю.
  3. Виберіть спадне вікно Друзі на зображенні профілю.
  4. Виберіть Додати до списку.
  5. Виберіть Обмежено. Поруч з ним має з’явитися галочка, щоб повідомити, що його додано до списку.

Після того, як ви додали когось до свого списку обмежень у Facebook, він зможе бачити лише оновлення, які ви опублікували. Якщо ви не хочете, щоб вони бачили певні публікації чи оновлення, позначте їх лише для друзів. Тоді той, хто є у вашому списку, не побачить їх.

Щоб хтось не бачив вашу публікацію, виконайте такі дії:

  1. Напишіть або створіть свій пост як зазвичай.
  2. Виберіть Публічне поле в нижньому правому куті оновлення.
  3. Змінити з загальнодоступних на друзів.

У вас також є можливість використовувати «Друзі, крім», що додатково визначає, хто може бачити ваше оновлення, а хто ні. Це також може бути корисно, якщо ви не хочете, щоб хтось бачив оновлення або публікацію. Це не завадить їм переглядати це з чужої сторінки у Facebook, але не дозволить їм з’являтися самостійно.

Якщо ви користуєтеся телефоном, процес додавання когось до вашого списку обмежень у Facebook дещо відрізняється.

  1. Відкрийте програму Facebook на телефоні та увійдіть.
  2. Перейдіть до профілю особи, яку хочете додати до списку.
  3. Виберіть піктограму Друзі та виберіть Редагувати список друзів.
  4. Виберіть Обмежено внизу екрана.
  5. Виберіть Готово.

Кінцевий результат такий самий, і налаштування, звичайно, копіюватимуться на веб-сайті, а також для користувачів мобільних пристроїв.

Обмежений список і бізнес-сторінки Facebook

Якщо ви керуєте бізнес-сторінкою Facebook і хтось дратує, ви також можете обмежити доступ до цієї сторінки. Це часто важливо, щоб запобігти впливу тролів або придурків на те, як інші люди, які відвідують вашу сторінку, переглядають ваш бізнес.

Особисті сторінки – це одне, бізнес-сторінка – зовсім інше. Будь-яка суперечка, негатив, тролінг або загальна дурість можуть вплинути на те, як люди бачать вас та/або ваш бізнес, тому потрібно швидко припиняти.

  1. Відкрийте Facebook і увійдіть.
  2. Перейдіть на сторінку свого бізнесу.
  3. Виберіть Налаштування у верхньому правому куті та виберіть Люди та інші сторінки.
  4. Поставте прапорець біля особи, яку ви хочете заблокувати на своїй бізнес-сторінці.
  5. Виберіть маленький значок шестірні у верхньому правому куті.
  6. Виберіть Заборонити зі сторінки, а потім Підтвердити.

Тепер ця особа більше не зможе нічого публікувати на вашій сторінці. Ви також можете приховати будь-які коментарі, які вони могли зробити, перш ніж їх побачить занадто багато людей.

  1. Перейдіть на сторінку свого бізнесу.
  2. Виберіть коментар, який потрібно видалити, і виберіть три крапки.
  3. Виберіть Сховати коментар і зробіть саме це.
  4. Ви також можете вибрати Забанити USERNAME, щоб заборонити йому коментувати далі, якщо ви не хочете блокувати його.

Список обмеженого доступу Facebook є дуже корисним інструментом для контролю, хто може переглядати та коментувати вашу сторінку, будь то особисту чи ділову. Незважаючи на те, що він існує вже деякий час, дуже мало людей, з якими я спілкувався, навіть знають про його існування. Якщо у вас виникли проблеми з «другом» або користувачем Facebook, принаймні тепер ви знаєте, як ними керувати.

Чи є інші поради щодо обмеженого списку Facebook? Розкажіть нам про них нижче, якщо так!